Corpul Experților în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene desfășoară cursul de Facilitator de Dezvoltare Comunitară, o specializare necesară pentru cei care lucrează sau doresc să lucreze în acest domeniu.
Cursul se poate desfășura în orice locație pentru un grup de max. 20 participanți.
Corpul Expertilor FSCE, îti propune un NOU pachet de formare in domeniul de Facilitator de Dezvoltare Comunitară.
NOUL pachet de formare include:
– consultanță (recomandari privind potrivirea cu profilul postului Facilitator de Dezvoltare Comunitară)
– dezvoltarea abilităților psiho-profesionale
– pentru că îți garantează dobândirea unui set de competențe și abilități specifice ocupației de Facilitator de Dezvoltare Comunitară
– pentru că vei putea afla prin intermediul ședinței de consultantă care anume este profilul tău psiho-profesional și modul în care acesta se potrivește la profilul postului/ocupației de Facilitator de Dezvoltare Comunitară
– pentru că îți oferim posibilitatea dezvoltării abilităților psiho-profesionale specifice ocupației în cadrul unui modul avansat ce are la baza un plan personalizat de dezvoltare
– pentru că îți oferim facilități de participare la celelalte programe de training și evenimente organizate de noi
Facilitatorul de dezvoltare comunitară este asimilat specialiştilor în asistenţă socială, care iniţiază, facilitează, administrează, oferă asistenţă pentru implementarea unor programe de intervenţie şi asistenţă socială, servicii comunitare, oferă consultanţă de specialitate clienţilor pentru rezolvarea unor probleme personale.
Ce este facilitatorul?
Utilizarea termenului de facilitator, pentru a descrie un mod de intervenţie în domeniul social, folosind metode specifice şi un set particular de maniere de comportare, este relativ nouă, dar şi-a câştigat rapid o acceptare universală. Facilitatorul este un om de ştiinţe aplicate, un agent de schimbare socială, un catalizator, un mobilizator, un promotor al participării comunitare interesat să aplice instrumente, tehnici şi metode pentru mobilizarea şi organizarea comunităţilor şi a mecanismelor sale, astfel încât aceasta să funcţioneze şi să producă rezultate în beneficiul membrilor săi.
În ce constă activitatea de facilitare comunitară?
În general, activitatea de facilitare comunitară este asociată cu aceea a consultanţilor, experţilor şi a formatorilor, care, folosindu-şi aptitudinile de a lucra cu oamenii, individual şi în echipe, ajută la îndeplinirea mai uşoară a sarcinilor care trebuie realizate şi duse cu succes până la sfârşit, într-o comunitate. Elementele principale pe care un facilitator trebuie să le urmărească în procesul de facilitare într-o comunitate sunt:
Mediul natural: climă, aer, apă , faună, floră;
Mediul construit: străzi, clădiri;
Mediul social global: cetăţeni ai statului, integraţi în plan naţional, regional, local.
Reţeaua complexă de relaţii funcţionale între acestea.
Dimensiunea socială şi capitalul social a mediului social global: educaţie, sănătate , locuire, ocupare, accesul egal la servicii şi locuri de muncă etc.
Etapa 1:
Se completează ți se trimite, formularul de înscriere (click pe link pt. a descarca formularul) și următoarele documente pe adresa de e-mail corpulexpertilor.fsce@gmail.com:
– cartea de identitate (copie)
– certificat de nastere (copie)
– certificat de casatorie ( copie)
– învățământ general obligatoriu și o calificare în domeniul specializării sau în domenii conexe.
Etapa 2:
În prima zi a cursului se plătește jumătate din taxa de participare.
Taxa de participare este de 1000 ron.