Corpul Expertilor in Accesarea Fondurilor Structurale si de Coeziune Europene desfasoara cursul EVALUATOR PROIECTE, o specializare necesara pentru cei care lucreaza sau doresc sa lucreze in acest domeniu.
Cursul se poate desfasura in orice alta locatie din tara pentru un grup de max. 20 participanti.
Cursul de EVALUATOR PROIECTE se adresează persoanelor care vor să dobândească competenţe de evaluator, în special pentru proiectele finanţate din fonduri structurale, consultanţilor din domeniul managementului de proiect, experţilor în domeniul accesării fondurilor structurale şi de coeziune europene, specialiştilor în elaborarea şi scrierea de proiecte precum şi altor persoane interesate de evaluarea proiectelor.
– Cunoaşte noţiunile de bază despre evaluarea proiectelor;
– Identifică criteriile de evaluare;
– Evaluează temele orizontale din cadrul proiectului;
– Cunoaşte noţiunile de bază referitoare la deontologia şi codul etic al evaluatorului.
Evaluarea proiectului se concentrează pe un singur proiect definit printr-un set legat de activităţi pe o anumită perioadă de timp. Evaluarea furnizează informaţii pentru îmbunătăţirea proiectului care se dezvoltă şi progresează. Informaţiile sunt colectate pentru a se putea stabili dacă el se desfăşoară aşa cum a fost planificat, dacă îşi atinge scopurile şi obiectivele declarate în conformitate cu limita de timp propusă. Constatările evaluării sunt folosite şi pentru a se stabili dacă proiectul trebuie să continue aşa cum se desfăşoară acum sau sunt necesare modificări.
Evaluarea proiectului poate cuprinde examinarea unor componente speciale. Componenta unui proiect poate fi un sub-proiect, o abordare specifică de instruire a personalului, o practică profesională, o intervenţie de sănătate sau o strategie de management. Evaluarea unei componente examinează măsura în care au fost atinse scopurile acesteia (aceste scopuri sunt un subset de scopuri generale ale proiectului) în care componenta contribuie la succesul sau eşecul proiectului, în general.
Evaluările pot servi în multe feluri şi pot furniza date critice pentru luarea deciziei în toate fazele elaborării şi implementării proiectului. Deşi unii oameni au sentimentul că evaluarea este o activitate împotriva proiectului, dacă este făcută bine, ea este în realitate în favoarea proiectului. Este important să reţinem că evaluarea este un proces, nu un singur lucru. Atunci când este bine făcută, evaluarea poate să ajute la informarea managerilor cu privire la progresul proiectului, poate servi la clarificarea scopurilor şi a obiectivelor, poate oferi informaţii importante cu privire la ceea ce merge bine şi la ceea ce merge prost şi de ce.
Etapa 1:
Se completeaza si trimite formularul de inscriere (click pe link pt. a descarca formularul) siurmatoarele documente pe adresa de e-mail sau corpulexpertilor.fsce@gmail.com:
– cartea de identitate (copie);
– certificat de nastere (copie);
– certificat de casatorie, daca este cazul (copie);
– diploma de studii superioare (copie).
Etapa 2:
In prima zi a cursului se plateste jumatate din taxa de participare.
Taxa de participare este de 1500 ron.